HDS ZAMP pozdravlja novu EU direktivu o kolektivnom ostvarivanju prava

13.07.2012. IHG

Direktiva Europske komisije ujednačit će rad europskih društava za kolektivno ostvarivanje prava na dobrobit svih autora

HDS ZAMP pozdravlja inicijativu Europske komisije za usklađivanjem pravila kojima se na području jedinstvenog tržišta EU regulira rad društava za kolektivno ostvarivanje autorskih prava te promovira online licenciranje glazbenih djela. HDS ZAMP već je usklađen s većinom prijedloga Europske komisije, posebice onih koji se odnose na transparentnost poslovanja te vjerujemo da će ova Direktiva pridonijeti razvoju ostvarivanja prava autora na jedinstvenom europskom tržištu.

Društva autora diljem svijeta prepoznaju potrebu za učinkovitim pravilima regulacije njihovog poslovanja, a krovna međunarodna organizacija tih društava – CISAC – već je od ranije usvojila i primijenila tzv. Profesionalna pravila i najbolje metode kako bi osigurala da društva djeluju pod najvišim standardima poslovnog upravljanja, poslovne efikasnosti i financijske transparentnosti. Ova pravila sasvim su u skladu ili čak premašuju kriterije Europske komisije.

S navedenim pravilima HDS ZAMP je u potpunosti usklađen te ga je CISAC, prema načinu poslovanja i njihovoj primjeni, svrstao u skupinu najusklađenijih društava u svijetu. Glavni direktor HDS ZAMP Nenad Marčec, koji je ujedno i predsjednik Europskog vijeća CISAC-a. koje okuplja 80-tak društva iz Europe koji se bave ostvarivanjem autorskog prava s područja glazbe, književnosti, filma itd. istaknuo je da je politika poslovanja HDS ZAMP stalno unapređenje poslovanja i podizanje kvalitete rada.

"Direktiva Europske komisije ujednačit će rad europskih društava za kolektivno ostvarivanje prava na dobrobit svih autora. HDS ZAMP uvijek je spreman prihvatiti najbolje standarde i metode kako bi osigurao najefikasniju platformu za očuvanje i promociju autorskih prava. S većinom prijedloga Europske komisije, posebice onih koji se odnose na transparentnost poslovanja, već smo od ranije usklađeni, a svaku inicijativu koja pridonosi razvoju našeg poslovanja, pa tako i ovu, iskreno pozdravljamo", izjavio je glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec.


Prethodni članak:
Europa jača potporu digitalnoj glazbenoj industriji (12.07.2013.)

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr