Predsjednik

27.06.2012. IHG

Predsjednik bivšeg IHG-a, Goran Končar, sada je Predsjednik Unisona – hrvatskog glazbenog saveza

Institut hrvatske glazbe okupio je predstavnike svih segmenata našeg glazbenog života, s namjerom da se na temelju stvarnih vrijednosti, bogate tradicije, ali i suradnje u vođenju glazbenog života promovira jasan nacionalni identitet, ali uz uspostavu visokih nadnacionalnih kriterija. Samo nam partnerstvo u značajnim glazbenim projektima može osigurati zasluženo mjesto u europskoj obitelji naroda.


Goran Končar, Presjednik Unisona

 

Goran Končar glazbenu je naobrazbu stekao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredima Martina Barića i Josipa Klime, a potom u majstorskim razredima Maxa Rostala u Bernu i Henryka Szerynga u Genevi. Magistrirao je 1978. na Konzervatoriju Čajkovski u Moskvi u klasi Leonida Kogana.

Na poziv Yfraha Neamana odlazi potom u London gdje započinje zapaženu međunarodnu karijeru.

Dobitnik je prvih i specijalnih nagrada na državnim natjecanjima u domovini, te nagrade Glazbeni život u Moskvi (1980), prve nagrade na međunarodnom natjecanju u Bratislavi (1984), nagrade Vladimir Nazor kao i drugih značajnih priznanja.

Kao solist nastupa u svim Europskim zemljama, SAD-u, Australiji, Kanadi i Japanu te snima za  HRT, BBC, France Musique i druge radio i televizijske postaje. Prvi mu je nosač zvuka izdala tvrta EMI u Londonu, a integralnu izvedbu sonata E. Ysaya snimljenu u Zagrebu i Londonu izdaje Croatia records.

Djelovao je kao koncertni majstor Royal Philharmonic Orchestra u Londonu, Simfonijskog orkestra Hrvatske radio televizije i Zagrebačke filharmonije. Profesor je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Umjetnički je voditelj Zagrebačkog kvarteta od 1987.godine.

 

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr