Uvjeti korištenja stranice Instituta hrvatske glazbe

25.01.2012.

Uvjeti korištenja stranice Instituta hrvatske glazbe

Institut hrvatske glazbe (dalje u tekstu: IHG) vam omogućuje korištenje sadržaja stranice koje je regulirano ovim uvjetima korištenja.

Korištenjem stranice IHG smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

Stranica IHG svojim korisnicima omogućuje praćenje sadržaja povezanih s Institutom hrvatske glazbe, njegovih utemeljitelja, partnera i svih uključenih u proizvodni ciklus glazbenog djela.

Kao organizator dodjele Diskografske nagrade Porin, IHG svojim posjetiteljima nudi i sadržaj povezan s Porinom.

Autorska prava

Sadržaj na stranici IHG-a zaštićen je autorskim pravima. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na stranici ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka IHG-a ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu IHG-u ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Registracija korisnika newslettera

Registracijom za newsletter IHG korisnik dobiva povratnu informaciju o uvrštenju na listu primatelja. Korisnik se u svakom trenutku može odjaviti s liste primatelja newslettera IHG-a. IHG podatke o primatelju (ime i prezime te e-mail adresa) newslettera neće koristiti ni u koje druge svrhe.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka

IHG se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost posjetitelja svojih stranica. IHG može prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz njihovu suglasnost. Navedeni podaci će se koristiti u svrhu informiranja korisnika, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika stranice kao i razvijanja što kvalitetnijeg sadržaja.

Linkovi na druge web stranice

Stranica IHG sadrži i dokumente, podatke, informacije kao i veze (linkovi) do drugih internetskih stranica, koje su kreirale treće osobe koje će se, kad god je to moguće, kao takve označavati. IHG nema nadzor nad navedenim dokumentima, podacima, informacijama ili drugim internetskim stranicama te se u potpunosti odriče svake odgovornosti vezane uz sadržaj na internetskim stranicama koje su kreirale treće osobe.

Prenošenje sadržaja

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela sa stranica IHG, pod sljedećim uvjetima:
a) ukoliko autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;
b) obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanja javnosti prenesenog autorskog djela naznačiti izvor i autorstvo djela (IHG.hr);
c) obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi;
d) prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta;
e) za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na stranicama IHG u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr