Novosti

'Tango' ponovno najemitiraniji radijski singl

U tjednu od 11. do 17. travnja najčešći odabir radijskih urednika ponovno je bio aktualni singl Vatre – Tango.

Počele prijave za 1. RockOff – Festival novog zvuka

Hrvatsko društvo skladatelja pokrenulo je RockOff – Festival novog zvuka koji će mladim izvođačima otvoriti vrata nacionalnog radijskog etera, velikih koncertnih prostora i šire javnosti.

Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Ministarstvo kulture Republike Hrvatske na temelju članka 9. Zakona o financiranju javnih potreba u kulturi i članka 2. Pravilnika o izboru i utvrđivanju programa javnih potreba u kulturi raspisuje Javni poziv za poticanje hrvatskoga glazbenog stvaralaštva

Petra Leifert - elektro zvuci za širenje svijesti

Kada u isti lonac ubacite grad Rijeku, alternativni izričaj i ženski vokal onda znate da konačni proizvod ne može biti nešto loše. Petra Leifert mlada je kantautorica potekla s riječke punk scene, a uzimajući ovu činjenicu u obzir, jasno je da glazbi koju stvara pristupa beskompromisno.

Prljavo kazalište hita prema vrhu HR TOP 40

Posljednji tjedan ožujka nije donio velike izmjene na samom vrhu službene nacionalne liste radijskih singlova. Sustav PlayKontrol zabilježio je kako je ponovno najčešći odabir radijskih urednika bila Vatra i njihov Tango.

Sastav F5 iz Zagreba u finalu HR demo kluba

Zagrebački F5 sa svojom funky, rock, ambiental kombinacijom žanrova, pokazao je najsnažniji nastup. U nadmetanju s jakom konkurencijom osvojili su naslov 'finalista mjeseca ožujka' i tako dobili priliku za ulazak u veliku završnicu HR demo kluba gdje će, među ostalim, konkurirati za snimanje prvog albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija.

Povežimo se!

Serijal "Naši dani"

Naši dani – priče o hrvatskom rocku. Kako bi priča bila dobra, pred kamerom smo razgovarali s protagonistima – glazbenim zvijezdama, diskografima, menadžerima, novinarima, kritičarima, javnim djelatnicima koji imaju zanimljiv pogled na hrvatski rock. Pogledajte čije sve kockice čine mozaik!