Novosti

Vatra, Belan i Colonia najemitiraniji

U tjednu od 22. do 28. kolovoza, sam vrh HR TOP 40 i dalje nije doživio izmjenu. Na prvom je mjestu ponovno Vatrin hit Tango, na drugom pjesma Daj mi daj koju izvode Neno Belan & Fiumensi, ali je zato visoki skok s 15. na 3. mjesto zabilježila Colonia i to sa svojim posljednjim siglom naziva Feniks.

S Vatrom plešemo 'Tango' već osamnaest tjedana

Očito su i ljetni mjeseci suđeni  Vatri  i njihovom singlu Tango kojeg radijski urednici  i dalje često puštaju, a publika vrlo rado sluša jer je ponovno, čak osamnaesti put ova pjesma na tronu službene nacionalne liste , HR TOP 40.

Karabuda: Glazba će uvijek biti pokretač poslovnih modela

Predsjednik Europskog saveza skladatelja (ECSA), Alfons Karabuda, prošli se tjedan obratio javnom porukom potpredsjednici Europske komisije, Neelie Kroes, koja je uključena u recentnu raspravu o budućnosti autorskog prava uz EU.

Poslovni izvještaj HDS ZAMP-a za 2013.

Hrvatsko društvo skladatelja i Služba ZAMP objavili su izvještaj za 2013. godinu. Ukupno prikupljene autorske naknade bilježe blagi porast u odnosu na prethodnu godinu te iznose 104,6 milijuna kuna, što je otprilike na razini 2011. godine.

HDS je središte novog međunarodnog projekta

Hrvatsko društvo skladatelja ponosno objavljuje da je proglašeno središtem – Festival hubom – novog međunarodnog projekta EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe

Vrh HR TOP 40 i dalje pripada Vatri

Vatra i pjesma Tango sedamnaesti su se tjedan našli na vrhu Službene nacionalne liste, za koju sustav PlayKontrol prati emitiranje aktualnih singlova.

Povežimo se!

Serijal "Naši dani"

Naši dani – priče o hrvatskom rocku. Kako bi priča bila dobra, pred kamerom smo razgovarali s protagonistima – glazbenim zvijezdama, diskografima, menadžerima, novinarima, kritičarima, javnim djelatnicima koji imaju zanimljiv pogled na hrvatski rock. Pogledajte čije sve kockice čine mozaik!