Novosti

Karabuda: Glazba će uvijek biti pokretač poslovnih modela

Predsjednik Europskog saveza skladatelja (ECSA), Alfons Karabuda, prošli se tjedan obratio javnom porukom potpredsjednici Europske komisije, Neelie Kroes, koja je uključena u recentnu raspravu o budućnosti autorskog prava uz EU.

Preminuo skladatelj Tomislav Simović

U Zagrebu je 10. srpnja 2014. u 83. godini života preminuo hrvatski glazbenik Tomislav Simović, jedan od najznačajnijih i najnagrađivanijih hrvatskih skladatelja filmske glazbe. Autor je teme Profesora Baltazara, vjerojatno najpoznatije skladbe u povijesti hrvatskog filma.

Priopćenje Upravnog odbora Porina

Vezano uz javnu izjavu Marka Perkovića Thompsona da je tek na dan Porina pozvan da nazoči dodjeli Diskografske nagrade Porin, Upravni odbor Porina ovim putem ističe da je zadaća nakladnika, u ovom slučaju tvrtke Croatia records, da obavijesti nominiranog izvođača o nominaciji te ga pozove na dodjelu nagrade Porin.

Svi i dalje plešu u ritmu Vatrinog 'Tanga'

Posljednji tjedan lipnja nije zabilježio prevelike promjene na vrhu HR TOP 40, pa su tako Vatra i pjesma Tango opet bili najsviraniji singl domaćeg radijskog etera.

Nikša Bratoš novi je predsjednik HGU-a

Za novog predsjednika HGU-a izabran je Nikša Bratoš, a za predsjednicu Glavnog odbora izabrana je Mirela Priselac – Remi.

Vrh HR TOP 40 i dalje pripada Vatri

Sustav PlayKontrol registirao je kako je u tjednu od 20. do 26. lipnja pjesma Tango koju izvodi grupa Vatra ponovno bila najčešće emitirani radijski singl.

Povežimo se!

Serijal "Naši dani"

Naši dani – priče o hrvatskom rocku. Kako bi priča bila dobra, pred kamerom smo razgovarali s protagonistima – glazbenim zvijezdama, diskografima, menadžerima, novinarima, kritičarima, javnim djelatnicima koji imaju zanimljiv pogled na hrvatski rock. Pogledajte čije sve kockice čine mozaik!