Novosti

'Tango' i dalje najemitiranija domaća pjesma

Tjedan od 8. do 14. kolovoza ponovno je bio uspješan za grupu Vatra jer je njihova pjesma Tango opet bila najemitiranija na 80 radijskih postaja.

Poslovni izvještaj HDS ZAMP-a za 2013.

Hrvatsko društvo skladatelja i Služba ZAMP objavili su izvještaj za 2013. godinu. Ukupno prikupljene autorske naknade bilježe blagi porast u odnosu na prethodnu godinu te iznose 104,6 milijuna kuna, što je otprilike na razini 2011. godine.

HDS je središte novog međunarodnog projekta

Hrvatsko društvo skladatelja ponosno objavljuje da je proglašeno središtem – Festival hubom – novog međunarodnog projekta EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe

Vrh HR TOP 40 i dalje pripada Vatri

Vatra i pjesma Tango sedamnaesti su se tjedan našli na vrhu Službene nacionalne liste, za koju sustav PlayKontrol prati emitiranje aktualnih singlova.

Petru Graši visoki ulaz na HR TOP 40, Vatra i dalje na vrhu

Visoki ulaz i to odmah na drugo mjesto službene nacionalne liste radijskih singlova HR TOP 40 zabilježio je Petar Grašo s pjesmom Uvik isti.

Preminuo skladatelj Tomislav Simović

U Zagrebu je 10. srpnja 2014. u 83. godini života preminuo hrvatski glazbenik Tomislav Simović, jedan od najznačajnijih i najnagrađivanijih hrvatskih skladatelja filmske glazbe. Autor je teme Profesora Baltazara, vjerojatno najpoznatije skladbe u povijesti hrvatskog filma.

Povežimo se!

Serijal "Naši dani"

Naši dani – priče o hrvatskom rocku. Kako bi priča bila dobra, pred kamerom smo razgovarali s protagonistima – glazbenim zvijezdama, diskografima, menadžerima, novinarima, kritičarima, javnim djelatnicima koji imaju zanimljiv pogled na hrvatski rock. Pogledajte čije sve kockice čine mozaik!