Nagrada IHG-a 'Prijatelj hrvatske glazbe' Narodnom radiju i projektu Karlovačko Live

Od ove godine Institut hrvatske glazbe dodjeljuje nagradu 'Prijatelj hrvatske glazbe' pravnim osobama ili projektima koji su svojim dugoročnim djelovanjem znatno doprinijeli interesu i popularizaciji hrvatske glazbe te stvaranju uvjeta za daljnju afirmaciju i unapređenje statusa glazbenika.

Nagrada će ove godine pripasti Narodnom radiju i projektu Karlovačke pivovare Karlovačko Live.

Tako je jednoglasno odlučeno na sjednici Upravnog odbora IHG-a u ožujku 2013., uz sljedeće obrazloženje:
"Narodni radio prva je privatna komercijalna radio postaja koja emitira program od 1997. godine, te kao jedina radio postaja s nacionalnom koncesijom koja emitira isključivo hrvatsku glazbu značajno doprinosi ciljevima zbog kojih je ova nagrada osmišljena. Program Narodnog radija je po svim istraživanjima slušanosti i omiljenosti kod publike na prvom mjestu u zemlji. Svojom koncepcijom i uređivačkom politikom dokazuje kako se uspješna radio postaja može zasnivati samo na hrvatskim izvođačima i skladateljima".

Projekt Karlovačke pivovare zaslužio je priznanje iz sljedećih razloga:
"Karlovačko Live je primjer je iznimno uspješno suradnje velike kompanije s brojnim hrvatskim glazbenicima. To je platforma za izvođače koji uz ovakvu potporu lakše dolaze do publike, dok istodobno najširi broj ljubitelja glazbe u njoj uživa uz vrhunske standarde koncertne produkcije.

Nakon 10 godina postojanja projekta može se govoriti o posve zasebnom brandu koji dokazuje brojne mogućnosti uspješne suradnje hrvatskih kompanija glazbenom zajednicom", zaključio je UO IHG-a.

Predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher vrlo je ponosan na ovo iznimno priznanje. "Karlovačko Live je naziv za sjajan glazbeni projekt koji je tijekom godina postao jedna od najpopularnijih glazbenih platformi u Hrvatskoj i istinski brand. Zajedno s najboljim domaćim glazbenicima proteklih 10 godina našim odraslim potrošačima pružili smo jedinstvena glazbena iskustva. Drago nam je da je i struka prepoznala doprinos našeg projekta domaćoj glazbi. Jako smo sretni što smo postali prva kompanija koja je proglašena prijateljem hrvatske glazbe", naglasio je Gerschbacher.
 
Tvorac skulpture nagrade, akademski kipar Alem Korkut, autor je više javnih skulptura, među kojima i skulpture Karijatida u Pazinu (2002.), spomenika biciklu u Koprivnici (2005.), spomenika palim braniteljima Domovinskog rata u Šibeniku (2006.), te onoga u Karlovcu (2009.). Između ostalih, dobitnik je i Velike nagrade 27. salona mladih u Zagrebu, Godišnje nagrade HDLU-a za mladog umjetnika 2004. godine, Velike nagrade Splitskog salona 2009. godine, te treće nagrade na izložbi T-HT nagrada@msu.hr. Od 2007. predaje na ALU u Zagrebu, trenutno u statusu izvanrednog profesora.
 
Nagrada IHG-a "Prijatelj hrvatske glazbe" bit će uručena predstavnicima nagrađenih tijekom poslijepodnevnog pred-prijenosa dodjele Diskografske nagrade Porin, 11. svibnja 2013. u dvorani Centra Zamet u Rijeci.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr