Projekti

MAKK

Autorska kreativna konferencija nastala je kao projekt u kojemu su svoja godišnja događanja udružili Institut hrvatske glazbe, Hrvatsko društvo za autorsko pravo (HDAP-ALAI) i udruga Adria MC (Adria Music Conference).
27.09.2011.

Međunarodni dan Glazbe

Institut hrvatske glazbe (IHG), udruga koju su radi promocije glazbe i glazbenika osnovali skladatelji, izvođači i nakladnici u Hrvatskoj, prvi put je sudjelovala u velikoj svjetskoj muzikalnoj obitelji.

Noćni glazbeni program

Hrvatska televizija na prijedlog Instituta hrvatske glazbe u siječnju 2011. započela je s cjelonoćnim emitiranjem domaće glazbe svih žanrova na HTV2.
31.05.2012. IHG

Dan prodavaonica ploča

Međunarodna inicijativa Records Store Day krenula je 2008. iz SAD-a. Namjera je da male nezavisne prodavaonice ploča i glazbenici svojim kupcima, koji ih unatoč internetu, novoj tehnologiji i recesiji nisu zaboravili, ponude nešto posebno te da svi zajedno proslave užitak u glazbi.
06.06.2012. IHG

'Naši dani'

U Zagrebu je 23. siječnja 2012. počelo snimanje dokumentarnog serijala Naši dani – priča o hrvatskom rocku. Ugovor o zajedničkoj produkciji potpisali su Institut hrvatske glazbe i Hrvatska radiotelevizija u srpnju 2011. Poznavatelji domaće glazbe prepoznat će u imenu serijala posvetu prvom punokrvnom rock-albumu objavljenom u Hrvatskoj 1968. – Naši dani Grupe 220, predvođene legendarnim rockerom Dragom Mlinarcem.
01.02.2012. IHG

Porin

Porin je najuglednija diskografska nagrada u Republici Hrvatskoj. Ustanovljen je 1993. godine, a redovito se godišnje dodjeljuje od 1994. Idejni začetnici i pokretači nagrade su skladatelj Zrinko Tutić, diskograf Veljko Despot i novinar Dražen Vrdoljak, a utemeljitelji Hrvatsko društvo skladatelja, Hrvatska glazbena unija, Hrvatska radiotelevizija i Hrvatska diskografska udruga.
IHG

Papandopulo

U nastojanju da se mladim glazbenicima u Hrvatskoj pruži što širi raspon profesionalnih mogućnosti te da ih se već tijekom školovanja uputi u slojevitost i konkurentnost klasične glazbene scene, Institut hrvatske glazbe i Hrvatska radiotelevizija udružili su se kako bi od 2012. godine pokrenuli Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

HR TOP 40

Institut svakog tjedna objavljuje 40 aktualnih singlova domaćih izvođača koje su prethodnog tjedna najviše emitirale hrvatske radijske postaje.

Opus Dražena Vrdoljaka

Glazbeni novinar i kritičar Dražen Vrdoljak bio je nezaobilazna figura domaće glazbene scene. Vrsni znalac i ljubitelj glazbe, zaslužan za mnoge projekte koji su ostavili dubok trag u hrvatskoj glazbi, bio je jedan od osnivača diskografske nagrade Porin. Dana 9. svibnja navršava se 5 godina od njegove prerane smrti.

Kontakt

Unison hrvatski glazbeni savez
(sljednik bivšeg IHG-a)

Telefon: 01 3668 027
Fax: 01 3668 047
Adresa: Brozova 8a, Zagreb
E-mail: info@unison.hr